Wikipédia:                                                                             

Mastering
nek nevezünk minden olyan tevékenységet, amellyel a zene élvezhetőségét és hangosságát megnöveljük. A mastering a kompromisszumok tudománya, mivel minél hangosabbnak hallatszik egy felvétel, annál kisebb a dinamikatartománya.
A
masterelésnél használt leggyakoribb eszközök: többsávos kompresszor, parametrikus vagy grafikus hangszínszabályzó, stereo és sorround kép javítók, loudness maximizer, limiter.


Nos nálunk is hasonló a helyzet, tudunk lájtosabb "hangosság" növelést csinálni, de igazi húzós hangzást is, és persze az extrém BRUTAL MASTERING-et is prezentálhatjuk ha éppen erre van szükség :)

E menüpont alatt hamarosan meghallgathatóak lesznek különféle "megdolgozás" előtti, és utáni hangminták, amelyekből reményeink szerint a kevésbé szakavatottak számára is egyértelművé fog válni a mastering lényege, és szükségessége.

Tervezzük továbbá tutorialok készítését és közreadását is, hogy ezek alapján az egyszerűbb hangformálási feladatokat bárki, akár otthoni eszközökkel is megoldhassa, így ne kelljen minden apróságért szakembert, és drága stúdiót igénybe venni.

Érdemes tehát időről időre visszalátogatni ide, vagy figyelni facebook oldalunkat, hogy minden újdonságunkról első kézből értesülhessetek

 
     
 

1998                              PANIC RECORDING   -   Digital SOUND and VIDEO Systems                              2015